Recension av Super Monkey Ball

15 07 2008

Hade tänkt skriva en liten kort recension av Super Monkey Ball, SEGAs nyutvecklade spel för iPhone och iPod Touch. Till att börja med så är spelet riktigt snyggt gjort, men det är lika snyggt som det är svårt. Man använder iPhonen för att styra genom att luta åt höver/vänster för att svänga och fram/bak för att öka/minska farten. Kontrollerna är geniala men alldeles för känsliga. En liten grads vinkling av telefonen resulterar i att karaktären flyger iväg i rasande fart och spelet är över innan man har hunnit starta. Jag hoppas verkligen på att SEGA släpper en liten uppdatering som gör så att man kan ställa in känslighet samt att det blir möjligt att spara spel och pausa spel, stänga programet och återvända och fortsätta där man slutatade.

I nuläget måste man klara hela ön för att kunna få tillgång till nästa ö när man startar spelet nästa gång, annars försvinner allt och man måste börja om.

Spelet är roligt, men efter ett tag blir det tråkigt och jag blir ganska trött på de ryckiga kontrollerna som gör att stryningen blir oerhört svår. Spelet är helt enkelt för svårt! Grafiken är dock den totala motsattsen och här har SEGA lyckats fantastiskt bra, helt otroligt bra jobbat SEGA! Priset är helt ok och när man tänker på att det kostar $ 9.95 i USA och 75 kr här är det en ganska sjyst växlingskurs, 6 kr per dollar plus moms!

Spelet får en 3:a overall men 5 för grafiken och uppfinningsrikedomen!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: