iPhone 2.0 är hackat

20 07 2008

Nu har teamet bakom hacket till Gen. 1 av iPhone hackat iPhone 2.0. Det kommer som en lättnad för andra, ett nederlag för Apple. Själv står jag ganska neutral i fråga, vill folk riskera att deras garantier försvinner alla världens väg får de gärna göra det. Samtidigt kan jag tycka att det är dumt av Apple att begränsa vissa saker och Apps, så som GPS och att man inte kan använda iPhone som modem.

För alla er som nu tänker att ni ska hacka er iPhone och börja använda den med en annan opertör säger jag bara en sak, Vänta! Fortfarande är inte versionen som är ute gjord för den alldagligen datoranvändaren utan för den inbitne hackern. Hacket måste göras i kommandotolken och fortfaranade är programmet mycke buggigt. Inom en snar framtid kommer det antagligen komma ut program så är mycket mer stabila och har ett GUI (Grafic user interface). Dock så stödjer fortfarande hacket inte 3G och därmed kan man inte hacka sin iPhone 3G, än! Detta betyder inte att telefonen är upplåst för alla opertörer men att det finns en möjlighet att låsa upp den, det krävs bara att någon kommer med ett program för det först.

Ett första stapplande steg har tagits mot en upplåst iPhone 3G och snart kan drömmen besannas för alla dem som väntat på att köpa en iPhone med en annan operatör. Det är en bit kvar men med denna lansering har vi kommer långt mycket närmare än för en vecka sedan.

Läs hela artikeln här

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: