Apps får stöd för bakgrundsprogram

1 08 2008

Under Keynoten den 6 Juni sade Steve Jobs att man senare fram i tiden skulle komma att erbjuda utvecklarna ett sätt att få programmen att fortsätta arbeta bakgrunden, utan att det ska ta kraft från själv telefonen. Lösningen är sk. Push Notification Service, med andra ord. Om du kör ett chattprogram och sedan stänger ner det, så har det fortfarande kontakt med Apples servrar och när du sedan får ett nytt meddelande i chattprogrammet skickas en uppdatering, en push, till din telefon och det kommer upp en liten etta brevid programmet. Precis som med samtal, SMS eller Mail.

Detta är något som ställer högre krav på utvecklarna men som gagnar användarna, tack vare längre batteritid och snabbare telefon. Detta är ett mycket stor steg närmare den hägrande benämningen Smartphone som iPhone så gärna vill kalla sig. Denna Push Notification Service är något som Apple själva tillhandahåller och är ingenting som utvecklaran själva kan köra igång, de måste gå via Apples servrar och kan inte ta en genväg direkt till telefonen. Med lite tur kör funktionen igång i början av september tillsammans med iPhone 2.1!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

13 08 2008
Nytt chatprogram ute för iPhone « Macblogg08’s Weblog

[…] inte har någon lust att köpa det programmet, men jag får se framöver! Något som är nytt är Push Noitifications, som Apple kör igång under hösten. Det finns redan inbyggt i denna App, men aktiveras inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: