iPhone får fjärråtkomst till iTunes

8 08 2008

I ett patent som Apple nyligen lämnade in verkar det som att man håller på att utveckla fjärråtkomst till iTunes från iPhone och iPod Touch! Detta betyder i kort att man tar sin Remote App ett steg längre och nu gör det möjligt för användarna att ”On the go” ansluta till sitt itunes bibliotek för att titta på innehåll som man har på datorn men inte på spelaren.

För i takt med att människor köper mer musik och filmer blir det allt större datamängder som ska synkroniseras varje gång och många har till och med inte tillräckligt med plats på spelaren tillsammans med långa synkroniseringstider gör att allt fler synkroniserar sin enheter allt mer sällan.

I denna patentansökan laddas ett litet paket med metadata ner i spelaren som innehåller sökvägen till mediafilen som streamas till spelare över både Wifi och 3G/EDGE.

En aspekt som ska bli intressant och se hur Apple löser är säkerheten. För rent teoretiskt skulle man kunna få tillgång till datorn via dessa små paket med metadata som laddas ner, men som vanligt så har väl Apple en brilljant lösning på detta!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: