2.1 är ute och här kommer en snabb titt

12 09 2008

Helt klart är i alla fall att antalet buggar som har funnits i programvaran till iPhone 3G och iPod Touch har varit alldeles för många och för uppenbara. Därför är det med stor upprymdhet som Applevärlden nu tar emot den första stora uppdateringen från Apple kallad 2.1. I denna massiva uppdatering ska de flesta buggar vara borta och än så länge håller Apple vad dem lovar. Gränssnittet är betydligt mycket snabbare och det fryser inte längre, program startar och stängs snabbare, 3G mottagningen har fått en tydlig förbättring och så har även hastigheten på 3G nätet. Det går snabbare att surfa med telefonen och när jag mätte hastigheten kom jag upp i ca 0,5 Mbits vilket är en asevärd förbättring. Apple har också ändrat 3G figuren, till det sämre enligt min mening.

Något som många har uppmärksammat är att nummerformateringen äntligen följer svensk och inte amerikansk standard. Detta är en välkommen ändrig som gör det mycket enklare att slå och se vilka som har ringt i min mening. Dock så har inte Apple inkluderad något nytt som MMS eller riktigt GPS, men vem hade egentligen räknat med det! Buggfixarna är många och bäst gör man i att besöka Apple.com

Men den största skillnaden enligt mig märks i hur snabbt program installeras och hur snabbt backuperna går. Det som förut tog 10 min tar nu 2 min och Apps installeras lika snabbt som i reklamfilmen! Helt klart värt att uppdatera!

Jag återkommer kanske med lite mer info efter helgen om hur uppdateringen sköter sig såhär långt!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: